Nieuwe naam gevonden? Onderzoek eerst of ie vrij is!

Of je nu een starter bent, een doorgewinterde onderneming die een nieuw product wil lanceren, of een 'branding agency' die meerdere namen wil voorstellen aan haar klanten: we helpen je graag.


Wat is het voordeel van een merkonderzoek?


We willen niet graag met termen als 'gigantisch' goochelen, maar het komt toch aardig in de buurt. Het zit zo: je hebt wellicht een erg leuke naam gevonden, maar het is niet om die domeinnaam vrij was, of je de naam gewoon kon neerleggen bij het ondernemersloket, dat die ook juridisch beschikbaar is. Je zou de eerste onderneming niet zijn die geconfronteerd wordt met een miljoenenclaim, omdat je hebt aangehaakt bij een identiek of vergelijkbaar merk van een ander bedrijf. Zorg dan ook dat je geen enkel risico loopt, en laat eerst je merk onderzoeken.


Wat zijn de exacte kosten van zo'n onderzoek?


Hier is een variabele prijs van toepassing - integenstelling tot de fix fee bij merkregistraties. De reden is de volgende: een starter zal andere risico's hebben dan een grote onderneming die en product wil lanceren. Een agency dat tien namen wil presenteren aan een klant, heeft geen nood aan een diepgaand onderzoek, maar wel aan een first glance onderzoek. Dat grootbedrijf met het nieuwe product, waarvoor grote investeringen werden gedaan? Je raadt het al: daar kunnen makkelijk enkele dagen of zelfs weken onderzoek naar gebeuren. Hoe transparant we ook willen zijn: het is echt niet mogelijk om hier een standaardprijs te hanteren. We beloven je wel een heldere en transparante offerte. Nogal wiedes, niet?


Ik ben een branding agency


We werken vaak samen met agencies om een pre-check te doen op de namen die je presenteert aan je klant. Even Google'en is immers niet voldoende (maar dat weet je zelf ook wel). We doen een kort onderzoek naar de gepresenteerde namen, en geven je - indien gewenst - ook een risicoscore. Wanneer de klant er vervolgens één (of meerdere) namen uithaalt, verrichten we alsnog een diepgaand onderzoek. Voor meer informatie en prijszetting voor agencies, gelieve even contact op te nemen.