Bewaak je merk en voorkom vervelende inbreuken.

De belangrjkste stap is het registreren van je merknaam of logo. Aangezien een merk goed is voor wel liefst tien jaar, is het daarnaast ook van groot belang om je merk(en) te laten bewaken. Zo voorkom je vervelende inbreuken.


Wat is het voordeel van merkbewaking?


Merkbewaking is het actief opsporen van inbreuken op je merknaam of logo. Dat gebeurt door een combinatie van software én manueel werk, om nieuwe merkregistraties te scannen. Wanneer zo'n registratie teveel gelijkenissen vertoont met je merk, gaan we aan de slag. We geven je hiervan dan een notificatie, en jij kiest - met een beetje advies langs onze kant - of je ertegen wil optreden of niet.

Wat zijn de exacte kosten van merkbewaking?


De kosten voor merkbewaking hangen sterk samen met enkele factoren die je zelf kiest. Wil je bijvoorbeeld een maandelijkse, wekelijkse of real-time controle? Heb je één merk, of een volledig portfolio aan merken? Zitten je merken in de Benelux, in de Europese Unie of heb je internationale merken? Hoe transparant we ook willen zijn: het is onmogelijk om hier een vaste prijs aan te geven (integenstelling tot bijvoorbeeld de prijs van een Benelux- of Europese merkregistrateie). We beloven je wel een heldere en transparante offerte op te maken. Nogal wiedes.


Wat als ik geen merkbewaking wil?


Je kan perfect door het leven met een geregistreerd merk zonder merkbewaking. Daar zijn we ook meteen eerlijk over. Het is wel zo dat er dan geen actieve controle volgt langs onze kant: we onderzoeken je merk, doorlopen de procedure en registreren je naam of logo. Eens die officieel is geregistreerd, zit ons werk er dan op. Het nadeel van een merk zonder merkbewaking is dat merken die sterk gelijken op die van jou, veel sneller door de mazen van het net kunnen vallen, waardoor je alsnog naar de rechtbank moet om het concurrerende merk aan te vechten. Met merkbewaking verminder je de kans op procedures intens, want je kan meteen bezwaar indienen bij de Benelux- of Europese merkinstantie. Volledig jouw keuze!