Bescherm vandaag je naam en logo in de Benelux.

Je naam en logo: hoeveel keer per dag gebruik je ze in je zaak of onderneming? Het is de rode draad doorheen je zakelijk verhaal, het uithangbord - offline en online - van je zin om te ondernemen. De investering is beperkt, maar de gemoedsrust: onbetaalbaar.


Wat zijn de voordelen van je merk te registreren?


De voordelen laten zich makkelijk opsommen. Eerst en vooral ben je door een merkregistratie in de Benelux zeker dat niemand anders je naam (of logo) mag gebruiken in jouw sector. Door een merkregistatie kan je optreden tegen copycats, of tegen andere ondernemers die je naam 'lenen' voor hun eigen activiteiten. Zonder geregistreerd merk kan je dit niet. Een domeinnaam voor je website moet je elkaar jaar opnieuw betalen. Een merkregistratie niet, die is goed voor maar liefst tien jaar.

Je naam en logo zijn het uithangbord van je zaak. Draag er zorg voor.

Wat zijn de exacte kosten van een registratie?


Wat zijn de precieze kosten? Als ondernemer wil je natuurlijk liever niet met onduidelijke prijzen of procedures geconfronteerd worden. Bij alvangehoord.be is daar geen sprake van. De kostprijs om een Benelux-merk te registeren is 750€ (excl BTW), voor tien jaar. Er komen géén verdere kosten, geen 'proceskosten' of 'administratiekosten', geen vreemde regels. Als je merk niet kan geregistreerd worden (na eerste oppervlakkig onderzoek), dan betaal je gewoon niks. Nada. Waarom zouden we aanrekenen als we niks voor je kunnen doen?


Twijfelen is heel normaal, maar hier beter niet


En als laatste: je twijfelt misschien nog. We begrijpen dat. Voor ondernemers telt élke euro, en die draaien we graag ook drie keer om. Langetermijn denken is echter ook belangrijk: als je je naam niét registreert, en je wordt binnen enkele maanden of jaren geconfronteerd met een concurrent die zich handig naar boven werkt door te teren op jouw naam, dan is de kostprijs heel erg hoog. Dan heb je de keuze tussen een andere naam te kiezen, naar de rechtbank te trekken met een heel onduidelijke uitkomst, of die concurrent met dezelfde naam te dulden. Of je registreert nu gewoon je merk. Voor een fractie van de uiteindelijke kosten. Dat is ook gewoon eerlijk: van één ondernemer tot de andere.

Klaar om de knoop door te hakken?